De groene moeder die nu een flesje geeft

De groene moeder die nu een flesje geeft..

Bedtijd voor babyboy. 6 schepjes, wat water en een brok in mijn keel is het nieuwe avondrecept. Een harde fles vervangt mijn warme borst. En ik? Ik ben aardig teleurgesteld. Waarom lukt de borstvoeding nu niet zoals bij onze eerste spuit?

Borstbaby 1 VS borstbaby 2

Kleutergirl heb ik tot 2 jaar borstvoeding kunnen geven. Gekolf tot één jaar, en daarna werd ze enkel bij de oppas bijgevoed met kunstvoeding. Zelf heb ik nooit een flesje hoeven gegeven. Heerlijk, handig en fijn vond ik dat. Tegen het einde at ze perfect en namen we op de natuurlijke weg afscheid van de borstvoedingsperiode.

borstvoeding

babyboy 9 maanden; lekker drinken in de draagdoek

Ik heb eigenlijk geen moment getwijfeld dat dit anders zou gaan bij babyboy. Maar hoewel de borstvoeding in het begin aardig hetzelfde verliep, loop ik nu na 1 jaar volledig vast.

Ik kan het niet meer opbrengen

Tot bijna 9 maanden weet ik mijzelf te motiveren om te kolven op het werk. Keer op keer ben ik teleurgesteld, omdat de opbrengst net onvoldoende is om zijn volledig melkbehoefte te dekken. Na 9 maanden ben ik te futloos om door te gaan, kies ik voor mijn werk i.p.v. mijn baby, stop het kolven en ga ik akkoord met nog meer kunstvoeding. Hate to say this, so much!

Is mijn melk op?!

Een flinke griep, mijn gestarte menstruatie én een hongerig ventje dragen niet erg bij aan het principiële vraag-en-aanbodverhaal. Mijn melk bereikt een historisch dieptepunt. Maar ik gun het hem zo graag. Meer aanleggen is de enige oplossing, dus bied ik non-stop mijn borst aan. Helaas is mijn melk nog steeds ontoereikend en nu vervangen we dus ook standaard zijn avondvoeding met kunstmelk. Hate to say this even more..

Schuldgevoelens en een negatieve spiraal

Ik baal dat ik mijn knulletje niet kan geven wat ik mijn dochter wel heb kunnen geven. En ik baal omdat ik faal in iets dat ik gewoon zo belangrijk vind. Ik geef waar mogelijk zoveel mogelijk de borst. Maar het is minder en hij moet even wachten op de toeschietreflex, en dat frusteert, waardoor ik bang ben dat ik de borst-fleswedstrijd niet ga winnen.

Ik twijfel enorm. Doorgaan en vechten voor de borstvoeding, want elke druppel telt? Genoegen nemen met 1 jaar borstvoeding, stoppen en mij focussen op andere positieve punten? Ik weet het niet, voor nu ben ik gewoon een beetje verdrietig.