bentoboxen voor beginners

Bentoboxen voor beginners & herfstige voorbeelden*

Nog voordat kleutergirl volledig op de basisschool zit, voel ik aan mijn water dat ik “zo’n” bentoboxmoeder ga worden. Heerlijk! Lekker keutelen met het gezellig en gezond maken van een leuk lunchtrommeltje voor mijn lief. Net zo lang totdat het niet meer cool is. Dan ga ik mijn werk-lunchbox oppimpen 😉 Maar eerst een lesje bentoboxen voor beginners & basisschoolmoms. Check hier mijn tips, tricks en herfstige voorbeelden 🙂

Wat is een bento lunch?

Voor mij staat een bento lunch voor een leuk, lekker, gezond en gevarieerd lunchtrommeltje tijdens de middagpauze op de basisschool.

Hierin kan mama haar creativiteit kwijt, en door deze lekkere vorm van liefde zal het betreffende kind dagelijks haar gezonde kostje binnen krijgen (ja, hey, moeders mogen hopen hè) 🙂

Bentobox lunch voorbereiding

Bereid jezelf voor door wat inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld op een van de leuke Facebook groepen over bento lunchboxen. Kies ook eerst iets dat makkelijk is zoals:

 • restjes avondeten en fruit dat je al hebt liggen;
 • een thema waarvan je kindje gek is, zoals lievelingsdier, lievelingseten of idool;
 • een creatie waar je zelf feeling mee hebt of iets dat jij goed kan maken.

Maak je bentobox vooral ’s avonds, zodat je geen haast en stress hebt.

Laat je ook vooral niet ontmoedigen door de meest exclusieve bento’s op Pinterest. Het gaat om jouw plezier tijdens het maken en om het blij verraste gezichtje van je kiddo (en het voeren van gezond spul).

De bentobox benodigheden

Start met wat basics, zoals een simpel startpakket dat je vandaag ook bij mij kunt winnen! Uitbreiden is leuk als later vervolg.

Je kunt al bentoboxen met:

 • Een toffe broodtrommel met vakjes;
 • Wat versiersels zoals briefjes, prikkers en uitstekers zoals dit Herfst thema;
 • een vrije geest en
 • wat online voorbeelden.

bentoboxen voor beginners

Uniek en nieuw in Nederland is het merk “Little Lunchbox“. Te schattige printjes zoals eenhoorn, flamingo en superhero!

Ehh, en ik startte weer eens veel te enthousiast!

Ik ga zelf aan de slag als beginner en probeer deze week direct het een en ander uit. Op dinsdag komt mijn bestelling binnen en trots presenteer ik ’s avond mijn eerste, echte allegaartje bento! “Uhm, morgen is het woensdag”, zegt manlief. Oohja, crap! Heb ik weer. “Dan eten jullie het maar thuis.”

Wat voor bentobox mom ben ik?

Inmiddels heb ik de smaak te pakken en ik merk dat er verschillende bentobox moms in mij schuilen. Sowieso houd ik van eten uit het seizoen. Daarnaast ben ik ook wel van het gemak; de kliekjes van gister. En soms heb ik haast en dan steek ik een toffe prikker in een gesneden boterham. Voor jullie heb ik uiteraard extra mijn best gedaan voor leuke bentobox voorbeelden en gezonde dingetjes!

 bentoboxen voor beginners

Bentobox lunch herfstvoorbeelden

Voorbeelden in het herfstthema hierboven zijn:

 • Dubbele rijstewafel in vieren gesneden met witte tahin pasta;
 • Roggebrood met kaasplakjes in vormpje;
 • Gedroogd fruit & notenmix.
 • Nectarine;
 • Groenten noodles van gister;
 • Superzoete, zachte vijg uit onze tuin;
 • Driekleuren rauwe wortels;
 • Olijven en feta mix
 • Gekookt ei, boontjes en sla;
 • Zelfgebakken perenmoescake met noten;
 • Druiven;
 • Roggebrood met smeerkaas.

De opmaak:

 • broodtrommelbriefjes;
 • kaasuitstekers;
 • geinige dieren prikkers.

Wat voor bentobox mom ben jij?

De haastige bentobox mom

Heb je weinig tijd? Kook dan vooral extra en gebruik een portie eten in je bentobox. Je bentobox maken tijdens het avondeten is ook fijn! Dan sta je toch in de keuken. Met uitstekers maak je al gauw van een simpele boterham of plakje kaas iets leuks. Verder kun je kant-en-klare (onbewerkte) nootjes mixen kopen. Leuk en lekker voor in het kleinste vakje.

De fanatieke healthy bentobox mom

Maak extra uitgebreide salades met fruit, groenten en superfood vulling. Varieer dagelijks. Kies eens roggebrood, spelt of bak zelf je broodjes. Maak een goedgevuld groente ei of kleine sushi’s.

De extreem creatieve bentoboxer

Daag jezelf uit en bespeur Pinterest. Of vraag je kiddo wat ‘ie wilt. En dan ga je daarmee aan de slag! The sky is not your limit 😉


Winactie GESLOTEN!

En de winnaar is: Janine tuinstra ! Gefeliciteerd!!!!! Ik ga je z.s.m. een e-mail sturen.

Voel jij je ook geprikkeld door die geinige bentobox prikkers en leukigheid? Tof! In samenwerking met De Leukste Lunch mag ik namelijk een superleuk bentobox startpakket weggeven! Voor die startende basisschool moms, like me. Of natuurlijk de doorgewinterde basisschool moms die wel een keer wat nieuws willen uitproberen. Hoe doe je mee? Vertel in een reactie hieronder, hoe jouw allereerste bentobox eruit gaat zien!

Meedoen kan tussen 16 en 23 oktober 2017. Daarna maak ik de winnaar bekend op mijn Facebook pagina en in dit artikel! Gebruik een geldig e-mailadres, zodat ik je kan mailen. Reageer binnen 5 dagen, anders gaat de prijs naar iemand anders.

Like Mama’s Jungle voor meer interessante info over natuurlijk & bewust ouderschap en toffe winacties. En like deleukstelunch voor meer toffe bento’s!

Have Fun! En zet je reactie down under 😉