Lastig: mijn beauty grenzen combineren als moeder en als huidtherapeut

Mijn visie als groene moeder en huidtherapeut matchen niet altijd even lekker. Enerzijds verbeter ik de huid met laserbehandelingen, medische peelings en therapeutische producten. Anderzijds kies ik zelf liever voor eco, natuurlijke producten en “less is more”. Hoe blijf ik in mijn rol? En wat zijn mijn beauty grenzen bij cosmetische ingrepen en behandelingen?

Groene moeder VS huidtherapeut

Allereerst moet ik me beseffen dat mensen nou eenmaal andere wensen hebben. En een andere huid. Van ernstige overbeharing in je gezicht als vrouw, wil je gewoon af. Je rimpels willen verminderen, kan een goed overwogen persoonlijke keuze zijn. En iemand met diepe acnelittekens stuur ik niet naar huis met “less is more”. Maar iemand met actieve acne en interesse in een gezonde lifestyle, adviseer ik wel degelijk verder in voeding en alternatieve hulpmiddelen.

Ook leuk om te lezen: Wat doe ik precies als huidtherapeut?

Hoe denk ik dan over huidproducten?

Qua huidproducten heb ik veel kennis over ingrediënten. In mijn behandelplan voor pigmentvlekken, littekens, striae en acne is het niet bijzonder dat mensen zomaar 150 euro uitgeven aan thuisproducten. Veel geld, ja. Maar wél effectief en het draagt 100% bij aan het effect van de behandeling. Thuis gebruik ik zelf echter maar weinig producten. Ik ben tevreden met mijn huid, maar heb dan ook geen huidproblemen. En persoonlijk kies ik liever voor zo min mogelijk, afvalvrij en bio afbreekbare producten.

Tja, wanneer ben je tevreden met iets of jezelf? Een nadenkertje, dat ik steevast even aantip tijdens mijn intakes. Nogmaals, iedereen is en wilt gewoon iets anders in het leven 🙂 Dat moet je onderling goed kunnen afstemmen in de cliënt-therapeutrelatie.

Hoe stap ik in mijn “rol”?

Als huidtherapeut kun je mij raadplegen voor het snel en effectief wegnemen of verminderen van je huidprobleem. Met lasers, peelings en thuistherapie met producten. In deze rol zal ik je niet vertellen op welke afvalvrije of biologische afbreekbare manier je dat doet. Tenzij blijkt dat je dat wel interessant vindt 🙂

In mijn groene moederrol bepaal ik zelf over mijn huidverzorging en die van mijn kindjes. Naast het veilige aspect van ingrediënten, kies ik wél voor de meest groene varianten. Afvalvrij en bio afbreekbaar. Ik was mijn kindjes met zo min mogelijk zeep en gebruik geen crèmes of lotions bij ze. Op wat billenzalf na dan.

Hoe denk ik over ingrepen en huidverbetering?

Ik besef me dondersgoed hoe belangrijk uiterlijk is in deze maatschappij. En zolang je met mate daarin meegaat en je zelfrespect behoudt, sta ik er best voor open. Een facelift of botox, persoonlijk zeg ik nee. Maar een  behandeling met laser of peelings, ja. Het is gewoon relatief veilig en je resultaten zijn echt zichtbaar.

Wat heb ik allemaal aan mijzelf “laten doen”

Dat valt gelukkig wel mee. Ik heb een navelpiercing en traguspiercing gehad, geen tattoos. Al vind ik dat laatste erg gaaf. Ik heb wel bepaalde gebieden laten definitief ontharen met laser. En soms doe ik een milde huidpeeling. Een paar jaar geleden liet ik een vaatje weglaseren in mijn gezicht. Dat ging helaas iets te hard, waardoor ik nu een litteken heb op mijn wang. Dat kan helaas een keer gebeuren. En momenteel heb ik nepwimpers, wat ik stiekem toch wel heel erg mooi vind.

Nepwimpers 🙂

Voorbeeldfunctie en je zelfbeeld

Als moeder geef je niet het goede voorbeeld, je bent het! Alles wat ik doe op het gebied van beauty, weeg ik continu af. Want als ik alleen maar met make-up de deur uit ga of forever een strak gezicht zou hebben, wat zegt dat dan over mijn zelfbeeld? En wat zeg dat over hoe mijn kinderen zichzelf zouden moeten zien?

Maar jezelf af en toe versieren met nagellak, je een keer uitbundig kleden of een behandeling van het een of ander af en toe? Ja! Zelfrespect gaat hand in hand met een liefdevolle en leuke verzorging van jezelf. Innerlijk en uiterlijk.

Zolang de kracht blijft liggen bij jou als prachtig persoon, is de rest een leuke bijzaak. Cheers to that!

Wat zijn jouw grenzen qua beauty en ingrepen? En is dit veranderd sinds je moeder bent? Ik ben erg benieuwd naar jouw kijk hierop, deel je mening in de comments hieronder.