all-in-one wasbare luier

Wasbare luiers voor dummies: de supersimpele all-in-one luier*

In mijn wasbare luier stash heb ik een paar all-in-one luiers en deze zijn gewoon supersimpel. Alle onderdelen zitten aan elkaar vast. Er kan weinig fout gaan. In dit artikel vertel ik je graag hoe de all-in-one wasbare luier precies werkt en wat de verschillen zijn ten opzichte van andere luiers.

Tipje: lees eerst over het starten met wasbare luiers en de benodigdheden als je nog helemaal onbekend bent.

De all-in-one wasbare luier: gewoon 1 broekje

De all-in-one wasbare luier bestaat uit een waterdichte buitenzijde en één of twee vastgenaaide flappen (boosters) aan de binnenkant, die absorberen. Letterlijk een alles-in-één broekje dus.

 

Verschillende varianten 1-delige wasbare luiers

Er bestaan nog meer 1-delige wasbare luiers waarbij je gewoon één broekje aan hoeft te doen. In tegenstelling tot twee losse luiers, zoals bij 2-delige wasbare luier.

Bij de snap-in-one luier (sio) zitten de boosters niet vastgenaaid, maar kun je ze losklikken “snappen”. Bij de pocket luier zitten de boosters los. Je moet ze na het wassen zelf in het vakje “de pocket” stoppen.

Bron: babybum

Wassen en drogen van de all-in-one luier

In de wasmachine fladderen de flappen van de all-in-one lekker in het rond, maar blijven ze aan de luier vast zitten. Ze worden gewoon goed schoon. De waterdichte buitenkant is gemaakt van PUL en kan niet in de droger. Dit type luier droog je dus altijd aan de lijn. Omdat alles aan elkaar vastzit, is de gemiddelde droogtijd meestal ietsje langer dan bijv. wasbare pocket luiers.

Waar scoor je die handige all-in-one luiers?

Denk je dat een all-in-one wasbare luier goed bij jou past? Dan kun je straks lekker Googlen naar de volgende aio’s: TotsBots Easyfit & Teenyfit (de newborn variant), BumGenius Freetime, Lil Joey, Bummis all-in-one,  MommyMouse aio en Imse Vimse all-in-one. Maar vul me gerust aan in de comments!

Getest! De all-in-one wasbare luier

Voor het maken van dit artikel mocht ik van de lieve, betrokken dames van Kaatje Katoen de TotsBots EasyFit proberen. Een toffe all-in-one wasbare luier, met een kikke print.

Wat ik vind van de TotsBots EasyFit

De TotsBots EasyFit is een manproof all-in-one luier. Alles zit aan elkaar vast en de sluiting is met klittenband. De luier zit mooi slank om de billen en de printjes zijn ook echt heel erg leuk. Hij is verstelbaar en in 1 maat, waardoor je hem kunt gebruiken tot zindelijkheid. Overdag was de luier lekkageproof. Hij zit en voelt erg kwalitatief!

all-in-one wasbare luier

TotsBots EasyFit: all-in-one luier met klittenband en vastgenaaide booster

Specificaties van de TotsBots EasyFit (aio luier)

  • Maat luier: 1 maat (4 t/m 16 kg)
  • Soort luier: 1-delige: all-in-one luier
  • Onderdelen: één broekje met vastgenaaide booster
  • Materiaal: PUL + bamboe
  • Sluiting: drukknoopjes en klittenband
  • Prijs: € 26,95-28,95 per stuk

De wasbare wereld van Kaatje Katoen

De Nederlandse wasbare luier webshop Kaatje Katoen, staat echt 100% voor je klaar als het gaat om het geven van handige informatie. In ons mailcontact kreeg ik zoveel fijne wasbare luier tips. Daarnaast zijn ze betrokken bij het project Mazzelkontjes van de gemeente Breda. Een afvalverminderingsinitiatief, door het beschikbaar stellen van wasbare luiers. Hoe tof !!!

Wist je dat: Kaatje Katoen een handige, gratis App heeft om luierproblemen te tackelen? Hij staat al te pronken tussen mijn apps hoor.

All-in-one VS pocket wasbare luiers

De all-in-one luier en de pocket luier zijn allebei 1-delige wasbare luiers. Het grote verschil is dat de absorberende boosters bij de all-in-one luier eraan vastzitten en bij de pocket luier je ze er zelf in moet doen. De gemakkelijke all-in-one droog je dus eigenlijk altijd aan de lijn, terwijl je de boosters van de pockets in de droger kunt doen. De overeenkomst van beide luiers is dat je altijd maar één broekje hoeft aan te doen tijdens het verschonen.

all-in-one luier VS wasbare pocket luier

All-in-one wasbare luier (links) VS wasbare pocket luier (rechts)

Het grootste voordeel van de all-in-one vind ik het gemak! Je doet de luier in 1x om. Gooit de luier in 1x in de was. Hangt de luier in 1x op. En je begint vrolijk opnieuw. Ideaal voor oppasoma’s, de crèche of opvang en natuurlijk manlief in eigen persoon.

Volgende keer alles over de 1-delige “snap-in-one” en pocket luier en de 2-delige wasbare luiers. Enne krijg jij al kriebels om over te stappen op wasbaar?


Winactie gesloten. De winnaar is: Dieneke, Gefeliciteerd!